Umeå stadskärna står sig starkt!

Det har varit många synpunkter om Umeås centrum och nu har fastighetsägarna Mittnord presenterat mätningen cityklimatet, som är en årlig mätning av svenska stadskärnors utveckling under året.
Mätningen visar att handeln står sig bra i centrum och bilden av att centrum håller på att dö ut stämmer inte. Omsättning för stadskärnan har ett tapp på 0,1 procent jämfört med 2016 och det är mycket marginellt. Något som ökade stort är hotellnäringen, som ökade med 12,5 procent.

2 kommentarer

  1. Lars Edin

    Dåså! Då är det ju bara att invänta alla nyetableringar som bör finnas runt hörnet, och att sista butiken/aktören i centrum har stängt för ett bra tag framöver. Skönt att det finns oberoende undersökningsföretag som kan berätta för oss hur det egentligen ligger till med handelsklimatet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.