LSS-utredningen har havererat!

När det gäller LSS-utredningen så ska den presenteras i sin helhet först i december. Men flera förslagen har redan kommit ut och det är tyvärr stora försämringar som är föreslagna. Tyvärr verkar man inte heller lyssnat på funktionshinderrörelsens synpunkter och allt verkar bara handla om att begränsa den personlig assistansen. Funktionshinderrörelsen är också mycket kritisk och varnar också om att det här är slutet på personlig assistans.

Det pratas också om fusket inom LSS och det gör mig irriterad. Under 2017 var det mindre än 10 stycken som blev fällda för fusk i landet och för mig är det inte ett utbrett fusk. Men tyvärr verkar många politiker använda det som ett argument för att göra besparingar inom LSS. När det gäller LSS reformen så är den unik i världen och många länder tittar på hur vi utvecklat assistansmodeller för att stärka den enskildes villkor och rätt till goda levnadsvillkor. LSS är också en rättighetslagstiftning, men det verkar man inte ha förstått. Jag är också oerhört glad att Liberalerna står upp för denna reform.

En kommentar

  1. Per Lundgren

    Tack Peter för ett bra inlägg i denna viktiga fråga. Det extra bra att du uppmärksammar frågan om fusk. Det finns många områden som skulle rustas ner om man använde det argumentet. Skulle man dra ner på vägbyggandet för att några entreprenörer fuskar?
    Det är bara ett svepskäl som används av de som inte vill att samhället ska ta ansvar för de mest utsatta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.