Stora kostnader för kommunen!

Det har varit många turer kring gitarrmuseet och fastigheten Siv (gamla Vasaskolan) Det har också inneburit stora kostnader för kommunen och därför har jag lämnat in en interpellation ställd till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S), för att få ett klargörande i frågan.

Här kommer interpellationen!

INTERPELLATION

Vad kommer de fortsatta kostnader för kommunen att bli?
Totalt har alla turer kring gitarrmuseet och fastigheten Siv de senaste åren kostat ca 60 miljoner kronor. Nu kommer också Folkets hus byggas om för att kunna inrymma gitarrmuseet. Det kommer också innebära kostnader för kommunen. Fastigheten Siv ska också byggas om till skola igen och de kommer också att innebära kostnader. Därför har jag ställt följande frågor!

Frågor till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S):

1. Vad kommer de fortsatta kostnader för kommunen att bli, när gitarrmuseet flyttas till folket hus?
2. Vad kommer de att kosta att bygga om fastigheten till skola igen?

Umeå den 2019-01-17

Peder Westerberg
Gruppledare (L)
Umeå kommunfullmäktige

En kommentar

  1. Thomas Ryberg

    Bra Peder! Hur kommunen med Hans majestät Lindberg i spetsen kunnat slösa miljoner på gitarrmuseet är en gåta. Enligt min uppfattning är det dags att byta ut Lindberg mot någon som är bättre lämpad att leda kommunens verksamheter. Hur är det ställt med socialdemokraterna i Umeå? Mikael Berglund nästa, tack! ????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.