Vår framtida äldreomsorg!

För oss Liberaler är vår framtida äldreomsorg en högt prioriterad fråga och det kommer att synas i vårt politiska arbete. Allt för ofta kan man tyvärr också läsa om missförhållanden inom äldreomsorgen. Det talas också ofta om nedskärningar inom äldreomsorgen och det är något som vi Liberaler säger nej till.

Från Liberalernas sida så kan vi inte heller låta de äldre kommuninnevånare lida på grund av dåliga och dyra beslut. Ansvaret för situationen ligger helt och hållet på socialdemokraterna, de måste ta ansvar och inte låta äldre invånare betala priset för en dåligt skött ekonomi.
Sen måste också makten skall flyttas från politikerna till de äldre och deras anhöriga och ingen skall tvingas att bo där politikerna tycker. Valfrihet i äldreomsorgen borde vara en självklarhet, men tyvärr så motarbetas det av de styrande i Umeå. Vi står inför stora utmaningar när det gäller äldreomsorgen och då går det inte att motarbeta privata aktörer som de styrande i Umeå gör. Om vi ska öka kvaliteten inom äldreomsorgen, så är det istället oerhört viktigt att det finns privata utförare.

Valfrihet är också en självklarhet för oss Liberaler och det innebär att det inte är politiken som ska styra livet, utan individen måste ha frihet att välja sitt liv själv. Makten måste därför flyttas från politikerna till de äldre och deras anhöriga. Det som måste vara mest viktigt är att verksamheten håller en hög kvalitet, oavsett om det är en kommunal eller privat aktör. Tyvärr har vi också de senaste åren sett många exempel i Umeå där de styrande inte tar hänsyn till de äldre och deras anhöriga. Då tänker jag främst på Skräddaren och Astridgården.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.