Kommunfullmäktige!

Idag är det kommunfullmäktige och det är en lång dagordning. Från Liberalernas sida så har vi två interpellationer och en enkel fråga på dagordningen. Marianne Normark (L) har en viktig interpellation som har frågeställningen ”När får Umeå sitt första demensboende för unga dementa? Jag själv har en interpellation som handlar om de fortsatta kostnaderna för kommunen kring gitarrmuseet och fastigheten Siv.

När det gäller gitarrmuseet så fyller det en roll för besöksnäringen, men det kan inte vara kommunens uppgift att finansiera det år efter år. Tanken var att stötta museet under uppstarten, men nu verkar det som att kommunen har tagit över driften. Under åren har det också blivit många miljoner från kommunens sida och då har jag inte räknat in sponsringen från de kommunala bolagen. Med tanke på kommunens ekonomi, så tycker jag det är helt vansinnigt. I dagsläget måste det istället vara viktigast att prioritera våra kärnverksamheter istället för annat.Jag tror inte heller att vi har sett slutet på kostnaderna, när det gäller den här frågan kring museet. Folketshus måste bygga om för flera miljoner för att kunna rymma museet och det kommer även att behövas pengar till driften något som kommunen också kommer att stå för.

Jag har också en enkel fråga på dagordningen som handlar om att Norrbyskär är ett viktigt besöksmål i kommunen, både för tillresande och Umebor. Eftersom det finns stora möjligheter att utveckla besöksmålet, så behövs det insatser från kommunen. Därför har vi ställt följande fråga! ”Kommer du som kommunstyrelsens ordförande, att vilja utveckla besöksmålet Norrbyskär?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.