Valfriheten lever!

Idag på kommunfullmäktige avslogs förslaget om att skrota LOV (lagen om valfrihet) inom hemtjänsten. Det är mycket glädjande att förslaget avslogs och jag har så svårt att förstå varför socialdemokraterna och vänsterpartiet ville sätta stopp för valfriheten och istället styra valet av utförare. Det är helt obegripligt och det är bara att konstatera att det är en ideologisk fråga. Om förslaget hade gått igenom, så skulle det ha slagit hårt mot små lokala företag och även många kvinnliga företagare. Det skulle även slagit hårt mot den majoritet som är mycket nöjda med sin privata utförare. Vi får inte heller glömma att vi ligger i topp i Sverige när det gäller kundnöjdhet inom hemtjänsten.

När det gäller välfärden så står vi också inför stora utmaningar och vi behöver istället fler utövare som kan hjälpa till. Då går det inte att motverka privata utövare som majoriteten gör. Sen måste också det viktigaste vara kvaliteten på hemtjänsten.

Tyvärr är också den enkla sanningen att Vänsterpartiet fortfarande har inflytande på socialdemokraterna i Umeå. Vänsterpartiets motstånd mot privat företagsamhet och valfrihet är heller ingen nyhet. Vänsterpartiet har heller aldrig förstått, att det är, företagen som bär upp Sveriges välfärd. Om det inte fanns företag, så skulle vi varken ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård. Den vänstersväng vi ser i Umeå idag, är inte bra för Umeås utveckling och det känns verkligen inte bra, att socialdemokraterna låter vänstern ha ett sådant inflytande i politiken i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.