Nej till tiggeriförbud!

Jag fick en fråga häromdagen vad vi Liberaler tycker om ett tiggeriförbud. Mitt svar var att vi Liberaler inte vill införa ett tiggeriförbud och det har varit vår linje hela tiden. Jag har också svårt att se hur man hjälper tiggarna med ett förbud och sen tror jag inte heller att det är ett så stort ordningsproblem, utan det är mera något som man inte gillar att se.

Det finns också många frågetecken kring ett förbud och det är också något som polisen inte ser som något stort problem. I Vellinge som har infört tiggeriförbud, så har polisen bara fått in två tips om tiggare sen den 17 december. Polisen i Vellinge tycker själva att det inte är något stort problem och det säger också tipsen. Stockholm stad säger också nej till ett tiggeriförbud

En kommentar

  1. JonasE

    Ser inte heller poängen med tiggeriförbud – men av helt praktiska skäl =det kommer ju det kommande kontantlösa samhället att lösa i alla fall …. tycker redan nu att jag ser allt färre tiggare i Umeå – förmodligen just därför = folk har inte kontanter på sig så ofta numera, och har därmed inga att ge !…. sätter ingen övrig värdering om det är rätt eller inte !.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.