Tyvärr fick jag rätt!

I helgen var jag på Liberalernas riksmöte i Västerås och jag kan villigt erkänna, att stämningen inte var bra på mötet. Petningen av Cecilia Wikström har inte starkt stöd i partiet och tyvärr har partistyrelsen givet efter för ett mediedrev. Överallt kan man också läsa i media, att man tycker att partiledningen har gjort bort sig totalt. Bland annat Marcus Oscarsson på TV4 kapar partiet totalt i denna fråga. Jag har själv svårt att förstå petningen av Cecilia. Man visste ju också om att hon hade styrelseuppdragen när man valde henne.

Den andra historien om vår nya politiska vilde i riksdagen är inte heller bra. Jag tycker att hon borde lämna sin plats. Men det konstiga i den här historien är att både partiet och riksdagsförvaltningen godkänt upplägget med lägenheten, enligt henne själv.

Vi får inte heller glömma att vi har tappat ledande kvinnor i partiet och då tänker jag främst på Birgitta Ohlsson. Jag tycker hon gjorde rätt som utmanade Björklund och hade hon vunnit, kan jag lova att vi inte hade varit i den här sitsen. Cecilia Wikström är och har också varit en partiets lysande stjärnor och att peta henne är inte heller något som lyfter partiet. Man kan också undra om det är något annat som ligger bakom petningen av Wikström. Vi får inte heller glömma att partiets tillbakagång har varit under en längre tid och jag själv varnade om det för flera år sedan. Jag vill också ha en förändring när det gällde partiledare. Tyvärr verkar jag ha fått rätt och det är något som jag inte är glad för.

Jag är också kritisk mot alla som tycker att vi ska vara tysta för partiets bästa. För mig är det en självklarhet att det ska vara ett öppet tak i partiet. Sen är det också viktigt att få en ny partiledare på plats och även få en förnyelse i partiledning och partistyrelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.