Tiggeriförbud

På måndag är det kommunfullmäktige och bland annat på dagordningen, så finns en motion om ett lokalt förbud mot tiggeri. Vi Liberaler vill inte införa ett tiggeriförbud och det har varit vår linje hela tiden. Jag har också svårt att se hur man hjälper tiggarna med ett förbud och sen tror jag inte heller att det är ett så stort ordningsproblem, utan det är mera något som man inte gillar att se. Man får inte heller glömma att antalet tiggare har minskat kraftigt i Umeå och det finns också många frågetecken kring ett förbud. I Vellinge som har infört ett tiggeriförbud, ser polisen det inte heller som ett stort problem och lägger inga resurser på det. Man har knappt fått in några tips och man kan räkna antalet tiggare på en hand. Stockholms stad säger också nej till ett tiggeriförbud
Problemen finns i länder som Rumänien och Bulgarien och det är där problemen måste lösas. Det måste också sättas större press på dessa länder, att lösa problemen. Det är något som vi Liberaler också påpekat i en motion till Umeå kommunfullmäktige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.