Överlägset bäst!

Igår var det Umeås tur att ha utfrågning, av Liberalernas kandidater till ny partiledare. Både Johan och Erik Ullenhag gjorde bra framträdanden, men den som var överlägset bäst i utfrågningen var Nyamko Sabuni. Nyamko var också den som fick mest applåder under utfrågningen. Är det någon som kan lyfta partiet, så är det också hon. Något som inte nämns så ofta, är att sedan 1934 har vi bara haft en kvinnlig partiledare och det var under två år. Så det är också dags för en kvinnlig partiledare i Liberalerna. Som jag nämnt tidigare så handlar det inte bara om en ny partiledare, det handlar också om att vi behöver en förnyelse i partiledning och partistyrelse.

62210897_10157186555303150_5976795743728435200_n

3 kommentarer

 1. Erik

  Jag tror inte ni har modet att välja Sabuni. Se bara Lufs utspel i morse! Ullenhag kommer att vinna eftersom det blir januariövrenskommelsefalangen som vinner.

 2. Brorson

  Nyamko är överlägset bäst som partiledare för L och Johan är överlägset bäst som justitieminister i en eventuell borgerlig regering. De är helt enkelt en oslagbar kombination som liberal ledarduo. Du har helt rätt i att det nämns för sällan att L bara har haft en enda kvinnlig partiledare sedan 1934, men inte ens du vågar nämna att hon mobbades bort av grabbgänget, som skrev på de liberala ledarsidorna. Vi, som minns, har det bestående intrycket att bara vita män, som har mystiska egenskaper som bara sådana män kan ha, kan bli partiledare för Fp / L.

  Nyamko har både fel kön och fel hudfärg och anklagas nu också för att ha kritiserat journalister på grund av deras sätt att framställa henne. Och hon har ju inte alls de åsikter, som svarta kvinnor förvänntas ha, nämligen att det är mer synd om svarta män som rövar bort och misshandlar svarta kvinnor än om deras offer. Jag syftar naturligtvis på Boko Haram, som har för vana att röva bort skolflickor, ja hela skolklasser från flickskolor i Nigeria. De männen är välkomna som asylsökande i Sverige och får röra sig fritt i det svenska samhället under flera månader (tills deras asylärenden har avgjorts, men ska avvisas ”med en gång”, enligt Nyamko.

  För det uttalandet har hon blivit rejält påhoppad och anklagad för att försöka värva samma väljare, som röstar på M, KD eller SD. Detta är en säregen variant av ”Rör inte min kompis”, signerad av bl.a. Anders Lindberg i Aftonbladet: ”Rör inte SD: väljare. Låt SD behålla sina väljare och låt gärna SD få ännu fler väljare, så att de inte besudlar de andra partierna med sina röster”.

  Delar den ”socialliberala” falangen inom L den ledande sosse-tidningens dolda men lätt genomskinliga åsikt att ”patrasket” aldrig borde ha fått rösträtt? Vad Nyamko (men inte Ullenhag?) har förstått är att SD har lyckats så väl med att tvätta bort alla spår av det partiets rasistiska och nazistiska förflutna, så att inte ens alla SD-medlemmar – och än mindre alla SD-väljare, hyser de åsikterna.

  Vore det då inte läge att ge dessa väljare ett alternativ till SD? Det skulle Nyamko kunna göra utan att ständigt tjata om att SD är ett parti för alla de väljare, som inte tillhör eliten och känner sig nertryckta och tystade. Det är ju så de sju övriga partierna, inte minst S, har agerat hittills. Varför inte lära av de danska socialdemokraternas ”seger” folketingsvalet nyligen. Visserligen hade S i Danmark ökat med bara 0,4 %, men Dansk Folkeparti, som är den närmaste motsvarigheten i Danmark till SD. hade tappat över hälften av sina väljare, varav merparten gick till S och resten till övriga borgerliga partier.

  Om Nyamko möjligen var aningen oklar om hur en sådan lag ska formuleras (snabbare avvisning av asylsökande, som uppenbarligen saknar asylskäl), skulle den bristen avhjälpas med Nyamko som partiledarkandidat och Johan som justitieminister-kandidat. I stället för att de båda ska vara rivaler om partiledarposten. Den rivaliteten ökar risken att den minst lämpliga av de tre partiledarkandidaterna blir vald. Vilket sannolikt skulle bli slutet för L som riksdagsparti.

  Jag har själv träffat och pratat med Johan ett antal gånger. Han kan juridiken och har en realistisk inställning till brott och straff. Men politik handlar ju om så mycket mer än så.

 3. Bergis

  Det är Nyamko Sabuni ni ska ha om ni vill överleva. Ullenhag kommer annars att föra partiet mot botten genom sin syn på invandring och anhöriginvandring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.