Otroligt tråkigt klimat

Tyvärr har det blivit ett alldeles för hårt klimat när det gäller partiledarstriden inom Liberalerna. Har inga problem med att man jämför kandidaterna, men tyvärr går många alldeles för långt i sina synpunkter när det gäller kandidaterna. Jag tycker själv vi har tre bra kandidater och min favorit är självklart Nyamko Sabuni. Tyvärr är det också Sabuni som har fått utstå mest. Tycker det är så oerhört tråkigt att läsa allt elakt som skrivs om henne. Tyvärr är det också liberaler runt om i landet som är värst. Erik har också blivit utsatt och det är mycket beklagligt.

Vi får inte glömma att efter valet av partiledare, så är det viktigt att vi enar partiet igen. Men om den här fortsatta smutskampanjen mellan Liberaler fortsätter, så kommer det bli svårt. Oavsett vem som blir partiledare så kommer jag att acceptera det. När valet är klart så kommer jag också fortsätta jobba hårt för att lyfta liberalernas politik.

2 kommentarer

 1. Brorson

  Ja, det finns annat som ett liberalt parti bör ägna sig åt än interna strider. Men det är ju inget nytt. När Maria Leissner var partiledare, hade jag planer på att bli medlem och följde därför allting som hände inom partiet. Och så hur ML mobbades bort från partiledarposten för att hon inte var en man, Birgitta Olsson har jag aldrig gillat, men undrar nu varför Erik Ullenhag, som ideologiskt är en Olsson-kopia, duger, men inte hon. För att han är en man.

  Längre än så har L inte kommit, oavsett om vi talar om jämställdhet eller antirasism. Symbolpolitik som kvotering, med mera, men inga verkningsfulla åtgärder. Tycker att Ullenhag har gjort bort sig totalt genom sin talande tystnad. För det är ju hans anhängare som angriper Nyamko. Han borde ha sagt ifrån att det stödet vill han inte ha.

  Trotskisten Jan Hägglund spinner vidare på sin rasistiska konspirationsteorier. Det stödet vill vi, som förordar en mer restriktiv flykting- och invandringspolitik, inte ha. Vi måste säga ifrån, så att flyktingar och andra invandrare, som redan har uppehållstillstånd i Sverige, inte far illa. Vi måste säga ifrån om den rasistiska och islamofoba retorik och propaganda, som Hägglund och hans meningsfränder inom såväl extremhögern som extremvänstern vill att Umeå stadsbibliotek ska tillhandahålla.

  Hägglund har nu upptäckt att den omstridda boken av Sarrazin inte finns att låna från något bibliotek i Sverige. Men det ger bara ny näring åt hans islamofoba konspirationsteorier: De lokala imamer och politiker (inom S eller MP) i Umeånlig tidigare besked har lyckats införa censur å stadsbiblioteket i Men har nu – enligt Hägglund -lyckats utsträcka denna censur till alla bibliotek i hela Sverige.

  Det ser ut som ett ”fientligt övertagande” (vilket f.ö. är den ordagranna översättningen av boktiteln till svenska) även av Sverige. Jag har själv kontrollerat detta. Och det är en i och för sig riktig uppgift att boken inte kan lånas från något bibliotek i Sverige. Men vad Hägglund borde veta vid det här laget, men inte nämner, är att har uppstått en rättslig tvist i författarens hemland, Tysklian, om utgivningsrätten.

  Enligt uppgift har författaren, innan boken skrevs, sålt utgivningsrätten till samma förlag, som gav ut hans förra bok – som har inspirerat till mord på invandrare i Tyskland. Men detta förlag, som alltså torde ha utgivningsrätten, har alltså vägrat ge ut den nya boken. Detta har alltså inte bestämts av någon imam eller MP-politiker i Umeå. Det exemplar, som under en tid, stod på en hylla i stadsbiblioteket i Umeå, är sannolikt en piratutgåva.

  Såvitt jag kunnat se, stöds Hägglund inte ens av SD – som gör allt de kan för att tvätta bort sitt eget rasistiska förflutna. Men även SD har kanske övertagits av islamisterna? Extremvänstern i Umeå fiskar nu helt öppet i de rasistiska vattnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.