Sverigedemokraternas vill höja skatten i Umeå!

Igår var det budgetfullmäktige och där biföll sverigedemokraterna en skattehöjning på 20 öre i Umeå. Det som var glädjande var att det inte gick igenom. Precis som vänsterpartiet så tycker man att skattehöjningar är lösningen på alla problem och för mig är det ett sätt att ge upp det verkliga problemet. Man borde istället ta tag i problemet att Umeå har högre kostnader än jämförbara kommuner. Här har vi politiker ett ansvar som varken vänsterpartiet eller sverigedemokraterna vill ta. Om verksamheterna inte sköts förståndigt, ska politikerna verkligen få mer att slarva bort.

2 kommentarer

 1. Bergis

  Skattehöjningarna behövs eftersom övriga politiker vurmar för fortsatt tiggeri och anhöriginvandring.

 2. Brorson

  SD:s agerande att stödja en ganska måttlig skattehöjning bekräftar analysen i min förra kommentar, att SD saknar kommunalekonomisk kompetens. Höj skatten, men bara lite. Om AP:s analys om en ekonomi i fritt fall hade varit riktig, hade det behövts en skattehöjning på minst ett par kronor.

  Det här är inte likt SD, som i andra kommuner, där man har varit i opposition, har föreslagit stora besparingar på invandrings-relaterade kostnader. Men det kan kanske vara svårt att urskilja de kostnaderna, eftersom de redovisas efter utgiftsslag och inte efter etnicitet. Men det går väl ändå att göra en skattning med ledning av befolkningens ursprung. Det brukar SD göra i andra kommuner.

  AP har väl inga invändningar mot invandringen i sig, utan bara mot invandrares mänskliga rättigheter, såsom rätten att utövar sin religion och att följa harmlösa religiösa sedvänjor. Bakom fältropen om yttrande- och tryckfrihet döljer sig en stenhård kommunistisk diktatur och förbud mot att visa sin religion offentligt.

  Nomineringsmötena inom Liberalerna visar allt tydligare att de partimedlemmar, som velat ha Johan Pehrsson som partiledare inte har sett Ullenhag utan Sabuni som näst bästa kandidat. Och därför stödjer de henne, när de upptäcker att Pehrsson sannolikt inte har någon chans. Med Sabuni och Pehrsson som ledarduo har L en rimlig chans att överleva som riksdagsparti.

  Vinna eller försvinna. Inget parti kan överleva i länden genom att ha ”isolera SD” som enda programpunkt. Vet någon om Ullenhag vill något annat än just det? (Jaja, i Umeå isolerar SD sig själva genom att gå i trottarnas fotspår. Snacka om ökenvandring!)

  PS. Om vi vill motverka en ”islamisering” av Sverige så gör vi inte det genom att stödja vänsterextremisternas hätska angrepp mot alla religioner och förlöjliganden av oss kristna. Den historiska erfarenheten visar att när en religion försvinner, kommer en annan i dess ställe. Efter en mycket framgångsrik kamp för avkristning av Sverige, upptäcker de extrema ateisterna till sin fasa och överraskning, att en annan religion står i farstun, beredd att ta över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.