Vänstern gör en Kalle-anka kalkyl

Igår var det budgetfullmäktige och partierna debatterade sina förslag. När det gäller Vänsterpartiet så tycker man att skattehöjningar är lösningen på alla problem och för mig är det ett sätt att ge upp det verkliga problemet. Man borde istället ta tag i problemet att Umeå har högre kostnader än jämförbara kommuner. Här har vi politiker ett ansvar som vänsterpartiet inte vill ta. För röda politiker tycks det finnas en enda lösning på alla problem och denna stavas skattehöjning. Men om verksamheterna inte sköts förståndigt, ska politikerna verkligen få mer att slarva bort.

Sen tycker jag det är otroligt oseriöst att skriva upp intäkterna på vattenkraften till 160 miljoner. Vi andra partier har lagt intäkterna till 116 miljoner. Med deras oseriösa uppskrivning så får man 44 miljoner mer än andra partier att fördela i budgeten. Något som inte är realistiskt och jag hoppas att medborgarna synar deras budget. För mig blir det en kalle-anka kalkyl

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.