Finansieringen av vår välfärd!

Senaste tiden har det varit diskussioner kring finansieringen av vår välfärd i kommunen och tyvärr tror många att skattehöjningar är lösningen på alla problem. För mig är det ett sätt att ge upp det verkliga problemet och man borde istället ta tag i problemet, att Umeå har högre kostnader än jämförbara kommuner. Här har vi politiker ett ansvar som vi måste ta och för röda politiker tycks det då finnas en enda lösning på alla problem och denna stavas skattehöjning. Men om verksamheterna inte sköts förståndigt, ska politikerna verkligen få mer att slarva bort. Politik handlar också om att prioritera och vi liberaler tycker det är bättre att prioritera våra kärnverksamheter än att stötta ett gitarrmuseum som hittills fått 25 miljoner kronor från skattebetalarna.

En kommentar

  1. Kim

    Jag håller med dig. Innan skattehöjning borde man fundera på vad man kan göra för att effektivisera. Vad kan man göra för att inte låta alla pengar gå till administration? Jämför administrationen för lärare, sjukvårdspersonal, soc-arbetare, bygglov osv osv nu och för 20 år sedan. Jämför antalet chefer. Och allt efter beslut av POLITIKER. Från alla färger.
    Guitarrs är en mycket tveksam verksamhet. Å andra sidan har det lagts mindre pengar där än bara extrakostnaderna för en bro till Bölesholmarna. En bro med mycket begränsad användning. I synnerhet då man har ett större behov av att få en bro till Ön så man kan komma igång där någon gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.