Svårt att göra alla nöjda

Nu vill regeringen förändra utjämningssystemet till Sveriges kommuner och landsting och det ska ge landsbygden mera pengar. Om förslaget går igenom kommer Umeå kommun att vara en av de kommuner i landet som betalar mest i det kommunala utjämningsystemet. Med tanke på det ekonomiska läget i Umeå, så kommer det bli ett hårt slag mot Umeå.
Det kommer också bli svårt att få alla kommuner nöjda när det gäller det nya förslaget. Jag glädjs med de kommuner som kommer få mera pengar om förslaget går igenom, men det känns som staten ställer kommunerna mot varandra.
Tyvärr skjuter också staten över mera ansvar på kommuner och låter dom ta kostnaderna för det. Jag tycker att staten också borde ta ett större grepp över allt man lägger på kommuner och inte bara inrikta sig på kostnadsutjämningssystemet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.