Kommunen måste bli bättre på att ta hand om sin personal!

I måndags på kommunfullmäktige hade jag ställt en interpellation till för och grundskolenämndens ordförande Moa Brydsten (S) Den hade frågeställningen ”Hur jobbar kommunen för att förbättra arbetsmiljön bland förskolelärarna”?

Det här inte heller första gången frågan om sjukskrivningar i kommunen diskuteras i kommunfullmäktige. Man kan också ställa sig frågan varför vi haft så höga sjuktal genom åren när det gäller förskolelärare och när det gäller Umeå kommun som arbetsgivare så har vi ett stort ansvar för arbetsmiljön i de kommunala verksamheterna. Med arbetsmiljöansvar följer också en skyldighet att se till att vår personal mår bra. Något som vår förskolelärare inte gjort på en lång tid.

Det är också otroligt höga tal när det gäller sjukfrånvaron hos förskolelärare och 9,3 procent tycker jag är mycket alarmerande. Vi har även annan grupp som har hög sjukfrånvaro och då tänker jag på barnskötarna som ligger på 8,1 procent. Men med tanke på de höga sjukskrivningstalen, så är det tyvärr bara att konstatera att kommunens personalpolitik inte varit den bästa genom åren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.