Kommunsammanslagningar

Debatten kring kommunsammanslagningar fortsätter och det kommer bli intressant att se vad kommunutredningen kommer fram till. Ett av förslagen från den pågående kommunutredningen, är att staten ska ta över skulder från de kommuner som väljer frivilligt att genomföra en sammanslagning. Att prata om kommunsammanslagningar är känsligt och det är också en fråga som diskuterats ofta i länet.

Många av de små kommunerna i länet står också inför stora utmaningar och den ekonomiska situationen är inte bra på många håll. Befolkningen minskar och man får en allt äldre befolkning i många kommuner. Det kommer även bli svårt att rekrytera arbetskraft, med de kompetenser man behöver. Många kommuner har också en vikande befolkningsutvecklingen. Vi får inte heller glömma att vi är det län som har många av de minsta kommunerna i landet och att i Vindeln, Robertsfors och Bjurholm har frågan tidigare lyfts om kommunsammanslagningar.

Jag själv tror att vi inom en snar framtid att vi kommer att få se kommunsammanslagningar i länet, tyvärr verkar det inte finns en annan utväg. Men nu får vi först se vad kommunutredningen kommer fram till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.