Måste satsas mera på turismnäringen!

När det gäller turismnäringen så tror jag att det är framtiden för både Umeå och länet och vi från politiken måste också skapa förutsättningar för en ökad turism i länet. Det är viktigt att vi satsar ekonomiskt på turismnäringen för det är väl investerade pengar. Man kan också se att de kommuner som satsat på turismen, har fått stort genomslag.

Om man ser till Umeå så finns det fortfarande mycket att göra och vi saknar bland annat en central gästhamn för båtfolket. Ser man till statistiken av antalet båtnätter i Västerbotten så är vi nästan sämst av alla län i Sverige. Vi ligger också långt efter våra grannlän i statistiken. Som jag skrev i min blogg igår så saknar vi också bra ställplatser för husvagnar och husbilar nära Umeå. Det är heller ingen stor investering för att ordna det, jämfört med vad man får tillbaka ekonomiskt. Sen behöver heller inte kommunen driva det, utan det finns många duktiga entreprenörer som vi kan ge bra förutsättningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.