Socialdemokraternas vänstersväng fortsätter

Trots att valfriheten är en framgångssaga där 54 procent väljer privata aktörer, så vill socialdemokraterna och vänsterpartiet avskaffa valfriheten genom att fortsätta ge dom mycket dåliga ekonomiska förutsättningar. Om socialdemokraterna och vänsterpartiet får som man vill kommer det troligtvis innebära att kommunen tar över all hemtjänst och det kommer att kosta skattebetalarna över 50 miljoner kronor. Det kommer också att innebära stora svårigheter när det gäller bemanningen.

I ett pressmeddelande säger också Björn Kjellsson (L), vice ordförande i Individ och familjenämnden att socialdemokraterna visar ingen respekt för valfrihet och har heller ingen förståelse för vilka konsekvenser deras beslut kommer att få för hemtjänsten.

För att få stopp på det här vansinnet har alliansen i äldrenämnden och individ och familjenämnden lämnat in gemensamma två gemensamma uppdrag.

1. att ge förvaltningen i uppdrag att återkalla pågående upphandling av hemtjänst enligt LOV i avvaktan på att de frågor och oklarheter som finns i nuvarande förfrågningsunderlag får en lösning.

2. att nuvarande avtal förlängs i samråd med LOV utförarna till efter sommaren (förslag 1/10?). Detta för att säkerställa att hemtjänstverksamheten är stabil inför sommaren och kommande semesterperioder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.