Kommunen måste också ta sitt ansvar och stötta företagen

Regeringen har tidigare presenterat ett historiskt krispaket för att skydda jobb och företag på grund av sviterna efter coronapandemin. Men det behövs också åtgärder på kommunal nivå och här måste Umeå kommun bidra. Ett bra initiativ som har kommit igång är företagsakuten, som drivs av företagarna med stöd från kommunen. Men det finns mycket att göra och kommunen måste även göra riktade krisinsatser. Runt om i landet kan man även se bra initiativ från kommuner och här måste också Umeå kommun följa efter. Listan går att göra lång över insatser men i första skedet kan kommunen korta ner betalningstider till leverantörer, så att man stärker företagens likviditet. Ute i landet kan vi också se kommuner som ser över bland annat uteserveringstillstånd, ger anstånd på avgifter, slopar avgifter som tex på tillsynsärenden, skjuter upp evenemang istället för att avbokar dom, ger anstånd på hyror i kommunala lokaler och delar ut tillfälliga parkeringstillstånd för de restauranger som erbjuder utkörning av mat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.