Vilka insatser görs för att stötta våra lokala företag?

Förutom att coronapandemin är en hälsokris, så har det också slagit hårt mot ekonomin och jobben i kommunen. Hälsoarbetet är oerhört viktigt, men det är också viktigt att stötta våra lokala företag. Det är också viktigt att vi politiska partier tar vårt ansvar och hjälps åt i den här krisen. Därför har jag idag lämnat in en interpellation till nästa kommunfullmäktige som handlar om vad kommunen kommer att göra för att stötta dom lokala företagen.

Här kommer interpellationen

Förutom att coronapandemin är en hälsokris, så har det också slagit hårt mot ekonomin och jobben i kommunen. Hälsoarbetet är oerhört viktigt, men det är också viktigt att stötta våra lokala företag. Det är också viktigt att vi politiska partier tar vårt ansvar och hjälps åt i den här krisen. På riksnivå har vi sett regeringen presentera ett historiskt krispaket för att skydda jobb och företag på grund av sviterna efter coronapandemin. Men det behövs också åtgärder på kommunal nivå och här måste Umeå kommun bidra. Ett bra initiativ som har kommit igång är företagsakuten, som drivs av företagarna med stöd från kommunen. Men det finns mycket att göra och kommunen måste även göra riktade krisinsatser.

Fråga till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg(S)
1. Vilka insatser görs för att stötta våra lokala företag?

Peder Westerberg gruppledare Liberalerna
Umeå den 2020-03-19

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.