Behövs en bättre beredskap!

Det kommer en tid efter corona och då kommer vi få veta om Sverige valde rätt strategi. Det vi redan vet nu, är att vi inte var förberedda på pandemin. Vår sjukvård har stora resursbrister och vi har bland annat inte haft tillräckligt med respiratorer och skyddsmaterial för att klara krisen. Med facit i handen så är det ett stort misslyckande att vårdpersonal står utan skyddsmaterial. En fråga som inte har diskuterats så mycket i krisen är Sveriges självförsörjningsgrad och här finns tyvärr mycket att göra. Coronaepidemin har också slagit hårt mot ekonomin och jobben i Sverige. Det kommer också ta tid att få igång den svenska ekonomin när krisen är över. Våra företag har lidit hårt av krisen och även våra kommuner har även tappat stora skatteintäkter, något som också kommer att påverka framtiden. Nu hoppas jag att politiken tar lärdom av det som har hänt och bygger upp en beredskap för framtida pandemier, för det här kommer nog tyvärr inträffa igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.