Läget är mycket akut för många företag

Jag har fått signaler från många företagare i Umeå att läget är mycket akut och nu behövs snabba insatser av regeringen. Regeringen har tidigare gjort många bra insatser för att hjälpa företagen, men det företagen behöver är ett direktstöd och kommer det inte inom närmaste tiden, så kommer vi få se många onödiga konkurser. Tyvärr har också vissa tidigare insatser också haft stora brister. När det gäller till exempel hyresstödet så måste man komma överens med hyresvärden och tyvärr har vissa hyresvärdar inte gått med på förhandlingar. Det är en svår balansgång för regeringen och kommunerna. Men det är företagen som bär upp Sveriges välfärd och om vi får många företag som går i konkurs så kommer det försvinna stora skatteintäkter som behövs för att finansiera tex skolor, äldreomsorg och sjukvård.

Umeå kommun har också gjort mycket för att stötta företagen, men det behövs mera. Man hade tex en stor möjlighet att stötta lokala restauranger och kaféer genom att erbjuda gymnasieluncher. Något som också flera kommuner i landet har genomfört, men Umeå kommun valde istället en egen lösning där man hämtar matlådorna i kommunens tillagningskök. Det här var också något vi liberaler påpekade och det fanns även fler partier som ville det.

En kommentar

  1. Pingback: Coronavirus Helicopter Starts Flying Patients to Umeå – Umeå Today

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.