Demokratin måste fungera även i coronatider

Självklart ska vi politiska partier hjälpas åt under coronapandemin, men demokratin får inte försvagas. Trots inställda möten och färre ledamöter så måste den demokratiska processen fungera. Det får inte heller bli så att styrande partier kan driva igenom beslut, utan politisk majoritet. Om corona pandemin fortsätter under en längre tid, så måste det också hittas lösningar så att alla ledamöter kan delta via distans i nämnder och kommunfullmäktige. Något som också går enligt kommunallagen.

Det måste också få finnas utrymme för alla politiska partier att få driva politik under corona pandemin och även kritisera åtgärder som tas i krisen. Vi politiska partier har också olika förslag på lösningar som behöver göras under den här krisen och finns det en politisk majoritet för ett förslag, så måste de styrande lyssna. Tyvärr känns det som att fallet inte är så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.