Teg är inte längre den bortglömda stadsdelen!

För flera år sedan så lämnade vi Liberaler in en motion som hade frågeställningen Teg den bortglömda stadsdelen.Det är mycket glädjande att det har hänt så mycket på Teg sedan dess och bland annat har det nya handelsområdet Avion med IKEA tillkommit. Det är också många projekt på gång i framtiden och där är ön det största projektet som kommer innebära bostäder med plats för uppemot 7 000 boende. En fråga som vi Liberaler har drivit länge är en ny gymnastikhall på Tegs Centralskola och det kommer äntligen bli av. Andra frågor som vi har drivit är Lundabron och konstgräsplan på Teg. Nu är dom genomförda och dom har blivit otroligt lyckade. När västra länken är klar så kommer man också omvandla vägen från Avion in till Tegsbron så det blir en stadsdelsgata med bostäder intill. Det kommer också innebära att Tegs centrum kommer utvecklas och det var också något vi önskade i motionen. Det som kommer behövas är medfinansiering från staten för att kunna genomföra det och det är mycket stor chans till det. Det känns så otroligt kul att det händer mycket på Teg och att man äntligen slipper kalla Teg den bortglömda stadsdelen.

Här kommer en bild från möjliga framtida stadskvarter på Teg, från Avion in till Tegsbron.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.