Skattehöjning?

Corona slår hårt mot den svenska ekonomin och det kommer att få långtgående effekter. Alla pengar som regeringen också delar ut i stöd i olika former, kommer inte heller att räcka i all evighet. Med tanke på det finns det en stor risk, att vi kommer att få se framtida skattehöjningar och det flaggar även finansminister Magdalena Andersson för. Jag skulle inte heller bli överraskad om de styrande i Umeå kommer med ett förslag på skattehöjning när budgeten ska tas i höst. Man flaggade också redan förra året på en skattehöjning i Umeå och det var före pandemin. Det är också svårt att få en klar bild av de ekonomiska konsekvenserna för kommunen när det gäller pandemin. Men det får inte bli så att de styrande utnyttjar coronatider för att få till en skattehöjning. Regeringen kommer också täcka upp det mesta som är coronarelaterat. Man får inte heller glömma att Umeå har högre kostnader än jämförbara kommuner och man borde ta tag i det först. Sen brukar också skattehöjningar vara enda lösning för röda politiker. Men om verksamheterna inte sköts förståndigt, ska politikerna verkligen få mer att slarva bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.