Politiken måste skapa bättre förutsättningar för turismen!

Coronapandemin har slagit hårt mot turismnäringen i Sverige och man behöver allt stöd man kan få. Som det ser ut nu, så är det också en stor ovisshet kring sverigesemestrar i sommar på grund av pandemin. Men det kommer en tid efteråt och då kommer vi nog få se en kraftigt ökad turism inom sverige. Turism och besöksnäring med olika evenemang och upplevelser har i dag också stor betydelse för samhällsekonomin. Därför måste politiken skapa bättre förutsättningar för en ökad turism i kommunen efter pandemin. Något som skulle stärka Umeå är en central gästhamn och fler centrala ställplatser för husvagnar och husbilar. Det är heller ingen stor investering för att ordna det, jämfört med vad man får tillbaka ekonomiskt. Sen behöver heller inte kommunen driva det, utan det finns många duktiga entreprenörer som vi kan ge bra förutsättningar.

Det här är frågor som vi liberaler drivit länge och lyft vid ett flertal tillfällen i kommunfullmäktige. På måndag har vi också en interpellation till kommunfullmäktige som handlar om det kommer att skapas bättre förutsättningar för turismen. Vi har fått det skriftliga svaret och det är bara tyvärr att konstatera att det finns inga planer på en central gästhamn i Umeå. Det finns inte heller några planer på att utveckla ställplatser för husvagnar och husbilar centralt. Man verkar helt ha glömt att alla turister inte kommer med tåg eller flyg och om man ser till övriga sverige så är det också många städer som gör stora krafttag för att utveckla ställplatser centralt.

Tycker det är otroligt dåligt att en stad i Umeås storlek inte ser möjligheten i med husvagnar och husbilar och det med tanke på den kraftiga ökningen av dom i sverige. Sen har jag också svårt att förstå varför man inte kan ha en central gästhamn mitt i staden. Det skulle också gynna handeln och restaurangnäringen. Trots de styrandes motstånd så kommer vi Liberaler fortsätta driva frågorna om att utveckla centrala ställplatser och att det ska tillskapas en central gästhamn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.