Umeå kommun klarar inte av att uppfylla sina mål

Trots att man har beslutat i riksdagen att samhället skulle vara tillgängligt för alla senast år 2010 är det inte så. Det som man kan konstatera nu, är att den målsättningen är långt ifrån uppnådd. Nu är det år 2020 och det finns tyvärr fortfarande mycket att göra. Riksdagen, regioner och kommuner har också en benägenhet att sätta upp fina mål när det gäller tillgänglighet och det är bra att man sätter ribban högt. Men tyvärr blir mycket bara fina ord på papper.

Det är också en fråga som berör många och minst 1,8 miljoner människor i Sverige antas ha någon form av permanent funktionsnedsättning. Så när vi diskuterar tillgänglighetsfrågor är det ingen liten grupp det handlar om. När det gäller Umeå så hade vi målet, att vi skulle vara Sveriges tillgängligaste kommun år 2020. För att få klarhet hur det gick med det målet så har jag ställt en interpellation till måndagens kommunfullmäktige. I det skriftliga svaret kan man konstatera, att Umeå fortfarande har mycket att göra. I mätningar som myndigheten för delaktighet (MFD) gör så bekräftas det också.

Från Liberalernas sida så kommer vi att fortsätta jobba hårt när det gäller frågan om bristande tillgänglighet och vi vill inte bara ha fina ord på papper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.