Stärk framtidens äldreomsorg!

Det är viktigt att stärka framtidens äldreomsorg och jag är glad att vi Liberaler driver den frågan. Idag har vi Liberaler också presenterat flera viktiga förslag för att stärka framtidens äldreomsorg. Bland annat vill vi avsätta 100 miljoner kronor för forskning om stärkt kvalité i äldreomsorgen. Vi vill också ha ett språkkrav för personalen. Sen när det gäller hemtjänsten föreslår vi att varje person bör få ett eget hemtjänstteam och att personalen även bör vara fast anställd. För vi Liberaler är det en självklarhet att det är välfärden som måste vara i fokus och den frågan driver vi också lokalt. När vi tog budgeten förra året i Umeå kommun ville vi Liberaler satsa 32 miljoner mer än de styrande på äldrenämnden och på individ och familjenämnden ville vi satsa 42,5 miljoner mer än de styrande. Tyvärr fick vi inte bifall till det och de styrande partierna socialdemokraterna och miljöpartiet valde andra prioriteringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.