Umeå kommun borde vara ett föredöme

Idag på kommunfullmäktige fick jag svar på min enkla fråga som handlade om tillgängligheten vid kommunens badplatser. Enligt svaret så är tillgängligheten bra på kommunens badplatser och det kan jag inte hålla med om. Det handlar inte bara om att ta sig ut på en brygga, utan det måste även finnas en möjlighet att komma i och upp från vattnet och där finns det mycket att göra. Sen är det också viktigt att det finns en bra tillgång på handikapparkeringar i närområdet. Det här är en fråga som jag tycker att vi måste ta på allvar och när det gäller att få delta i samhället på lika villkor ska det vara en rättighet och en självklarhet. Tyvärr är inte fallet så när det gäller att kunna bada på en kommunal badplats. När det gäller tillgängligheten för landets badplatser så är den inte bra och i många kommuner finns det ingen tillgänglig badplats alls. I flertalet av de kommuner som det finns tillgängliga badplatser, så är det endast en liten andel av badplatserna som är tillgängliga. Umeå kommun som vill vara den mest tillgängliga kommunen i landet, borde vara ett föredöme när det gäller tillgänglighetsanpassade badplatser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.