Varför är det så tyst i debatten?

En stor anledning att jag engagerade mig i Liberalerna var att partiet alltid har satt funktionshinderfrågor och rättighetsfrågor högt på dagordningen. Funktionshindersfrågor och rättighetsfrågor är också något som berör oss alla, men varför är det så tyst i debatten kring dessa frågor från många partier. Har under mina år i politiken och i mitt 20-åriga engagemang i funktionshinderrörelsen tyvärr också sett att det bara är ett fåtal politiker i regionen och kommunen som visar intresse för dessa frågor. Det finns säkert många orsaker till det, men det är ändå oerhört konstigt att dessa frågor inte prioriteras från politikens sida. Det är heller ingen liten grupp som har ett funktionshinder i Sverige och en uppskattning är att det är ca 20 procent som har ett funktionshinder av något slag. Självklart är konkurrensen med andra politikerområden stor, men det är ändå konstigt att vissa partier visar sådant ointresse för dessa frågor. Sen hjälper det inte att bara ta fram fina dokument utan det är handling som räknas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.