Behövs ett nytt styre i Umeå!

Det är ingen nyhet att Umeå kommun står inför stora ekonomiska utmaningar och det är bara att konstatera att de styrande i Umeå inte har lyckats. Politik handlar om att prioritera och det har de styrande partierna socialdemokraterna och miljöpartiet inte lyckats med. Sen fungerar inte heller samarbetet mellan de styrande partierna. Miljöpartiet verkar också helt ha glömt bort att man har en gjort en gemensam budget med socialdemokraterna och vid ett flertal tillfällen har man även lagt motioner till kommunfullmäktige tillsammans med vänsterpartiet.

För Umeås bästa så behöver vi ett nytt styre och Umeå har inte heller råd att fortsätta med nuvarande styre. Jag har skrivit om kommunens ekonomi förut i min blogg men det tåls att upprepas. När det gäller Umeå som kommun, så får vi ut mindre av våra verksamheter, än jämförbara kommuner. Genom att ta ut två kronor mer i skatt än jämförbara kommuner, har det satsats över 600 miljoner kr mer varje år i kommunens verksamhet utöver de extra intäkter vi får från vattenkraften. Det har inte heller gett resultat med bättre kvalité, och det är ett stort bekymmer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.