Bra förslag!

Idag höll Nyamko Sabuni sitt sommartal där hon presenterade ett flertal bra förslag gällande skolan. Förslagen till skolan är en del av ett åtgärdsprogram som Liberalerna presenterar för en återstart av bland annat näringslivet, skolan, klimatarbetet och integrationspolitiken. Tidigare i veckan har Liberalerna på riks också gjort ett bra utspel där man vill stärka arbetslinjen i höstens budget. Den innehöll bland annat förslag på sänkt inkomstskatt, ökad jobbstimulans i socialbidraget och högre krav i a-kassan på att söka jobb.

När det gäller skolan så är det en viktig del av Liberalernas politik och jag är glad att partiet fortsätter vara aktiva det gäller skolpolitik. Utspelen kring arbetslinjen är bra förslag och vi får hoppas fler partier hakar på förslagen. Det känns också som partiet börjar få lite medvind i seglen och det kommer att märkas framöver i opinionsiffrorna.

Här kommer dagens utspel när det gäller skolfrågor!

1. Den allmänna förskolan ska göras obligatorisk från fem års ålder
2. Det svenska språket ska prioriteras i förskolans läroplan
3. All pedagogisk personal i förskolan måste kunna prata svenska.
4. Fler skoltimmar med fokus på svenska.
5. Lovskola även i årskurs 6 och 7.
6. Statlig skolan senast 2026
7. Bryt den pedagogiska segregationen – skickliga lärare måste lockas till tuffa skolor.

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Ni har nog en bra skolpolitik. Westerberg själv är också ofta bra. Men:
    Ser just på text-tv att Liberalernas talesperson i hälsofrågor, Barbro Westerholm, ondgör sig över nedsatta priser på en del viner.
    Så länge ni låter er representeras av en sådan gammal nykterhetsfanatiker förstår jag mycket väl att inte fler röstar på de så kallade liberalerna. Pensionera tanten och bli ett liberalt parti på riktigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.