Hur jobbar Umeå kommun med det brottsförebyggande arbetet?

Det brottsförebyggande arbetet är oerhört viktigt och Umeå kommun har ett stort ansvar att jobba med det. Kommunen har även en stor samordningsroll mellan olika aktörer i den här frågan. Föreningslivet har också en viktig roll i det brottsförebyggande arbetet och behöver stöd från kommunen. För att få ett klargörande hur Umeå kommun jobbar med det brottsförebyggande arbetet, så har jag ställt en interpellation till kommunfullmäktige

Interpellation

Hur jobbar Umeå kommun med det brottsförebyggande arbetet

Under de senaste åren har vi sett en ökning av social oro och gängkriminalitet i många större städer i Sverige. Även i Umeå har vi även sett tendenser till social oro. Det är polisen som har ansvaret för att operativt agera mot brott och man jobbar även förebyggande. Men kommunen behöver även ta sitt ansvar för att jobba med det brottsförebyggande. Kommunen har också en viktig samordningsroll mellan olika aktörer som föreningslivet och näringslivet.

Frågor till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S):
1. Hur jobbar Umeå med det brottsförebyggande arbetet?
2. Kommer kommunen att förstärka insatserna och samarbetet med
föreningslivet i det brottsförebyggande arbetet?

Umeå den 2020-09-17
Peder Westerberg
Gruppledare (L)

En kommentar

  1. Patrik Frohm

    Intressant fråga och här som fråga och inte attack!! Uppskattar det sätt som är så sällsynt!
    Finns enorma möjligheter i det förebyggande arbetet om vi bara tar tid för det och samlas kring det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.