Varför nämner man aldrig det brottsförebyggande arbetet?

Igår var det riksdagens särskilda debatt om gängkriminaliteten och det var på liberalernas initiativ den blev av. Det blev en het debatt där partierna presenterade olika lösningar för att få stopp på gängkriminaliteten. Tyvärr nämndes det brottsförebyggande arbetet inte ofta och liberalerna var ett av få partier som lyfte vikten av det. För att bekämpa kriminaliteten måste man komma till roten med dom verkliga problemen och tyvärr blundar många partier för det. När vissa partier presenterar åtgärder, så nämner man inte heller det brottsförebyggande arbetet. Självklart ska vi ha hårdare straff och fler poliser, men man är helt fel ute om man tror att det är det som är hela lösningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.