Viktiga satsningar på landsbygden!

Jag är glad att Regeringspartierna i samarbete med Centern och Liberalerna satsar på landsbygden i sitt budgetförslag. Bland annat satsas det 500 miljoner kronor årligen 2021 – 2023 på vägunderhåll, med fokus på vägar på landsbygden och det är otroligt välbehövligt. En viktig satsning är på hållbar besöksnäring och landsbygdsföretagande. Det är också en självklarhet att det måste finnas arbeten för att folk ska kunna bo på landsbygden. När det gäller besöksnäringen så är den oerhört viktig för landsbygden och det är också en växande näring. Något som berör besöksnäringen, är att det satsas på värdefull natur som förstärks med 400 miljoner kronor under 2021. Dessa medel kommer i huvudsak att användas för skötsel av natur och anläggningar för friluftsliv, till exempel vandringsleder.

Här kommer länken till budgetförslaget

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/09/fortsatt-kraftfullt-landsbygdsprogram-under-overgangsperioden/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.