Blundar för de verkliga problemen!

Nu har Vänsterpartiet presenterat sitt budgetförslag för Umeå kommun och det var ingen överraskning att man vill ha en skattehöjning. Man verkar tro att det är lösningen på alla problem. Att föreslå det är för mig att ge upp och det sänder fel signaler. I dagsläget tar vi ut två kronor mer i skatt än jämförbara kommuner och utöver det så har vi extra intäkter som vi får från vattenkraften. Det har inte heller gett resultat av bättre kvalité och det är ett stort bekymmer. Att då vilja höja skatten är för mig att ge upp problemet och man gör det otroligt enkelt för sig, genom att kräva mera av skattebetalarna. Man borde istället ta tag i det verkliga problemet. I rapport efter rapport sågas även förslag om höjda skatter. Höjda skatter slår hårt mot företagande, jobb, utveckling och tillväxt. Det har också visat sig att skattesänkningar har inneburit ökade intäkterna till välfärden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.