Liberalerna är det parti som satsar mest på välfärden!

Nu har alla partier lämnat in sina budgetförslag för Umeå kommuns budget 2021. Det var inga större överraskningar i budgetarna och som väntat så vill både Arbetarpartiet och Vänsterpartiet höja skatten. Att föreslå en skattehöjning är att göra det enkelt för sig och det visar att man inte vill tag i dom verkliga problemen. Det som är intressant är att både Vänsterpartiet och Arbetarpartiet vill ta bort stödet till gitarrmuseet Guitars. Så i dagsläget är det bara Socialdemokraterna och Miljöpartiet som vill fortsätta stötta gitarrmuseet. Ett museum som hittills har kostat skattebetalarna över 25 miljoner kronor. När det gäller välfärdsnämnderna var det precis som i förra budgeten, att det är vi Liberaler som satsar mest av alla partier i kommunen. Om man jämför med den styrande minoriteten S och MP, så vill vi liberaler öka budgetarna för individ- och familjenämnden med 57 mkr, äldrenämnden med 33 mkr och de båda skolnämnderna med 17 mkr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.