Kommer bil intressant att följa den styrande minoritetens samarbete

Nu är budgetfullmäktige över och det blev den styrande minoritetens budgetförslag som får styra kommande budgetår. En minoritet som inte verkar förstå att man är i minoritet och behöver andras partiers stöd för att få igenom sin politik. Det kommer också att bli intressant att följa Socialdemokraterna och Miljöpartiets samarbete framöver. Ett samarbete som inte varit bra det senaste året och vid ett flertal tillfällen under sista året, har också miljöpartiet röstat emot Socialdemokraterna i viktiga frågor Gång på gång har också miljöpartiet samarbetat med Vänsterpartiet istället för Socialdemokraterna. Man har också skrivit gemensamma motioner med Vänsterpartiet. Med tanke på hur det sett ut det närmsta året, så skulle det ha varit mera troligt att Vänsterpartiet och Miljöpartiet hade lagt en gemensam budget.

Sen tycker den styrande minoriteten att man satsar på välfärden, men det var många partier som ville ha större satsningar än dom på. Jämfört med den styrande minoriteten S och M ville vi Liberaler öka budgetarna för individ- och familjenämnden med 57 mkr, äldrenämnden med 33 mkr och de båda skolnämnderna med 17 mkr. Vi var också det parti som ville satsa mest på välfärden.

När det gäller deras budget så var det inga större överraskningar och som väntat var det en massa fina ord i talarstolen under budgetfullmäktige och det saknades en självrannsakan. Det som var intressant är att Socialdemokraterna säger att kommunens stora låneskuld är vänsterpartiets fel och att den beror på sviterna efter deras tidigare samarbete. Det säger en hel del när man uttrycker sig så. När det gäller Socialdemokraternas och miljöpartiets budget så bakade man också in gitarrmuseet i anslagen till folket hus och jag har svårt att förstå att det är en kommunal angelägenhet att driva ett gitarrmuseum. Det har redan kostat skattebetalarna över 25 miljoner kronor hittills och jag är inte säker på att det räcker. Notan kommer att stiga med åtskilliga miljoner om Socialdemokraterna får fortsätta styra Umeå. Att göra museet till en kulturfråga är också riktigt löjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.