Skolan behöver mera resurser!

I Liberalernas budgetförslag för Umeå kommuns budget 2021, så ville vi satsa 34 miljoner mer på skolnämnderna än den styrande minoriteten Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Vi var också det parti i fullmäktige som ville göra störst satsningar på skolan. Skolan i Umeå behöver mera resurser och tyvärr vill den styrande minoriteten prioritera annat.
En viktig satsning som vi liberaler vill göra inom skolan är att tillsätta resurser till elevhälsan för att motverka den psykiska ohälsan som riskerar att sätta upp stora hinder för många barn och ungdomar. Vi vill bland annat öka resurserna till skolsköterskorna och dessutom införa en elevhälsogaranti i skolan, att man är garanterad en kontakt med elevhälsan inom 24 timmar.

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Internationella Engelska skolan ska inte särbehandlas positivt med tanke på hur de motarbetar det
    Svenska språket. I tider när vi ska be tornedalingarna om ursäkt för meänkieli, så ska det heller inte finnas skolor som förbjuder eleverna att tala svenska. Jfr även strävandena att lära invandrarna svenska!. Även språkförsvaret.se är kritiska mot denna skola.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.