Vi får aldrig glömma vad som hände

Vi får aldrig glömma kristallnatten som ägde rum den 9 november 1938, då drygt 7. 500 judiska butiker och ca 1. 400 synagogor och bönehus i Tyskland förstördes. Det som skedde i Tyskland, skedde inte heller över en natt utan växte fram under en lång tid och det fanns också många tydliga tecken på vad som var att väg och hända. Över 1500 judar miste också sitt liv och kristallnatten blev också inledningen till förintelsen, som blev ett av historiens största folkmord. När det gäller Kristallnatten så är den symboliskt viktigt för att den är en konkret historisk händelse. Den kan också användas för att hjälpa folk att minnas och aldrig glömma vad som hände.

Tyvärr finns också hotet från nazister fortfarande kvar och vi har även sett nazistiska aktiviteterna i Västerbotten. Det känns också overkligt och obehagligt, att vi har haft nazister som öppet visar sig i centrala Umeå. Detta visar att det finns ett stort behov att arbeta mot antisemitism och här har vi alla ett stort ansvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.