Varför löser andra det, men inte Umeå kommun?

När det gäller coronapandemin så är den tyvärr långt ifrån över och det är fortfarande ett mycket svårt läge. Självklart ska vi politiska partier hjälpas åt under coronapandemin och även ta ansvar. Men det är viktigt att demokratin inte försvagas och den måste även få ha sin gång. När det gäller tex kommunfullmäktige så måste det gå att lösa genom att ha digitala möten och något som också sker runt om landet. Något som vi Liberaler också påpekat under en längre tid och det känns också otroligt konstigt att andra kommuner och regioner har hittat tekniska lösningar. Man kan ställa sig frågan varför det inte går Umeå.

Det får inte heller bli så att styrande partier kan driva igenom beslut, utan politisk majoritet eller förankring. Om corona pandemin fortsätter under en längre tid, så måste det också hittas lösningar så att alla ledamöter kan delta via distans i nämnder och kommunfullmäktige. Något som också går enligt kommunallagen. Det måste också få finnas utrymme för alla politiska partier att få driva politik under corona pandemin och även kritisera åtgärder som tas i krisen. Men jag förstår att den styrande minoriteten vill ha mindre möten och slippa oppositionen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.