Den lokala demokratin måste fungera

Tyvärr måste kommunfullmäktige ställas in november och det är bara att acceptera att det är ett fortsatt svårt läge när det gäller pandemin. Men det som inte går att acceptera är att det inte kommit en digital lösning på plats, så att alla kan vara med digitalt. Med tanke på att pandemin har pågått under en ganska lång tid och att ett flertal kommuner och regioner har redan löst sina fullmäktigemöten digitalt, så är det otroligt dåligt att kommunfullmäktige i november måste ställas in. Nu är det en lösning på gång och den ska vara på plats till decemberfullmäktige, men den borde redan ha varit på plats. Sen är det skrämmande att det finns socialdemokratiska politiker som inte ser problemet och tycker det är helt ok att ställa in demokratiska möten. Det visar samtidigt vilken syn man har på demokrati. Sen har det heller aldrig varit någon kritik att mötena har varit online. Kritiken har varit att folkvalda ledamöter inte kunnat vara med digitalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.