Varför ville man inte stötta det då?

Tyvärr var det bara två partier som tog upp frågan om en fast förbindelse till Vasa i sitt budgetförslag. Det var Liberalerna och Moderaterna som hade egna förslag till uppdrag, att man skulle verka för en fast förbindelse till Vasa. Uppdraget blev också nedröstat av de styrande partierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men nu några veckor efter budgetfullmäktige så börjar det diskuteras om att utreda en fast förbindelse. Tyvärr är det inte första gången Socialdemokraterna gör så här. Man kan ställa sig frågan, varför ville man inte stötta det då?

När det gäller en fast förbindelse så behövs det en långsiktig planering och därför är det bra att frågan lyfts upp på bordet. Det ska nämnas att Maria Lundqvist Brömster (L) redan för tio år sedan skrev en motion till riksdagen om att det skulle byggas en bro över kvarken. Liberalerna är också det enda parti på riks som har sagt ja till att stötta en fast förbindelse över kvarken efter två liknande motioner från mig och Maria Lundqvist Brömster. Ett beslut som togs på ett av våra landsmöten

I Liberalernas budgetförslag kan man också läsa vårt förslag till uppdrag:

”Fast förbindelse till Vasa Utvecklingen av samverkan och kommunikationer med vår närmaste stad Vasa ska fortsätta och möjligheterna till en fast förbindelse bör utredas seriöst.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.