Framtiden börjar i klassrummet!

Det är bra att skolan lyfts fram i den politiska debatten. Som Liberal är jag också extra glad eftersom skolan står högt upp i vår politiska agenda. Skolan är också viktig när det gäller våra samhällsutmaningar och den har även stor betydelse i det brottsförebyggande arbetet. Tyvärr får inte skolan de resurser de behöver och det handlar om vad man vill prioritera. I Liberalernas budgetförslag för Umeå kommuns budget 2021, så ville vi satsa 34 miljoner mer på skolnämnderna än den styrande minoriteten Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Vi var också det parti i fullmäktige som ville göra störst satsningar på skolan. En viktig satsning som vi liberaler vill göra inom skolan är att tillsätta resurser till elevhälsan för att motverka den psykiska ohälsan som riskerar att sätta upp stora hinder för många barn och ungdomar. Vi vill också öka resurserna till skolsköterskorna och dessutom införa en elevhälsogaranti i skolan, att man är garanterad en kontakt med elevhälsan inom 24 timmar.

En kommentar

  1. Kim

    Ett alternativ är ju att man gör en rimligare utbetalning av skolpeng enligt förslaget som utredningen. Då får man indirekt mer pengar till den del av skolan som kostar mest.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.