Förstärkt stöd!

Det är bra att fritidsnämnden ger föreningar i Umeå, ett förstärkt ekonomiskt stöd under pandemi. Det kommer vara otroligt välbehövligt för många föreningar, som har drabbats hårt ekonomiskt av pandemin. Vi får inte heller glömma att många föreningar i Umeå är ungdomsföreningar och fyller en stor uppgift gällande folkhälsan, fritidsnöje och allmänna välbefinnande. Självklart ska man följa folkhälsomyndighetens uppmaningar att avstå från att delta i idrottsträningar och tävlingar om du är född innan 2005. Det ska nämnas att folkhälsomyndigheten tittar på vissa lättnader och det kommer troligtvis ske den närmsta tiden. Något som är mycket oroande, är att det finns en risk att många ungdomar inte kommer tillbaka till idrottsrörelsen när pandemin är över.Sen är det mycket positivt är att både friluftsliv och utomhussporter har ökat under pandemin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.