Behöver fortsatt stöd!

Pandemin slår hårt på näringslivet i Umeå och tyvärr känns det långt bort innan pandemin är över. Många branscher har det oerhört tufft och besöksnäringen är en av dom. Enligt statistik från tillväxtverket/SCB så har kommersiella gästnätterna i Umeå minskat med 23 procent i oktober jämfört med samma period förra året. Restaurangbranschen är en annan bransch som drabbas hårt och den stora frågan är tyvärr om alla restauranger kommer överleva. Det är bra att många får stöd under pandemin, men jag tror att det skulle vara välbehövligt att kommunen fortsätter stötta även när pandemin är över. Ett exempel skulle vara att tex ta bort avgiften för uteserveringar under nästa år. Självklart är det också fler branscher som behöver stöd efter pandemin. När väl pandemin är över så förväntar jag mig också att det blir en utvärdering, hur kommunen har agerat med allt under pandemin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.