Strategin att skydda de äldre har misslyckats

Nu har coronakommissionen avlagt en kritisk rapport som visar en rad olika brister i svensk äldreomsorg under pandemin. Regeringen och myndigheterna får mycket skarp kritik för att man har agerat sent och otillräckligt. Något som också Nyamko Sabuni kritiserar i sitt jultal. En stor kritik är att regeringen inte har lyckats med samarbetet och samordningen med regionerna. Det var även stark kritik mot den höga personalomsättningen inom äldreomsorgen. Från Liberalernas sida finns det förslag till ändringar och bland annat vill man ta bort förbudet för kommunen att anställa egna läkare för äldreomsorgen. När det gäller regeringen så är man ytterst ansvarig och det påpekar också komissionen. Tyvärr är det bara att konstatera att strategin, att skydda de äldre har misslyckats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.