Viktigt att stötta våra lokala företag!

Förutom att coronapandemin är en hälsokris, så har det också slagit hårt mot ekonomin och jobben i kommunen. Hälsoarbetet är oerhört viktigt, men det är också viktigt att stötta våra lokala företag. Det är också viktigt att vi politiska partier tar vårt ansvar och hjälps åt i den här krisen. Därför har jag idag lämnat in en interpellation till nästa kommunfullmäktige som handlar om vad kommunen kommer att göra för att stötta dom lokala företagen.
Här kommer interpellationen

Vilka insatser görs för att stötta våra lokala företag?

Pandemin slår hårt på näringslivet i Umeå och tyvärr känns det långt bort innan pandemin är över. Många branscher har det också oerhört tufft och man vet inte hur man ska överleva. Restriktioner från regeringen som är nödvändiga och förståeliga, gör det inte heller enklare för våra lokala företag. Många företag har fått stöd under pandemin, men det kommer att ta en lång tid för våra lokala företag att komma tillbaka ekonomiskt efter pandemin. Därför skulle det vara välbehövligt att kommunen fortsätter stöttar våra lokala företag även när pandemin är över.

Frågor till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg(S)

1. Vilka insatser görs för att stötta våra lokala företag?
2. Kommer det att komma fler åtgärder för att stötta våra lokala företag?
3. Kommer det bli ett fortsatt stöd efter pandemin?

Peder Westerberg gruppledare Liberalerna
Umeå den 2021-01-14

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Jodå, Westerberg och Liberalerna är här rätt ute. Men vad ska ni göra åt 2,6-%-läget?
    När partiledningen på ett bra sätt går ut och markerar, att Sverige inte kan införa en generösare flyktingpolitik, så protesterar ungdomsförbundet! Med sådana vänner behöver Liberalerna inga fiender.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.