Ingenting är gratis!

Idag på kommunfullmäktige har vi debatterat en motion från Vänsterpartiet, som handlade om ett införande av gratis kollektivtrafik upp till 13 år. Det är något som är oerhört kostsamt och det är inte heller avgiftsfria resor som bidrar till en ökning av resor. Den viktigaste satsningen man kan göra på kollektivtrafiken är en ökad turtäthet och vill man satsa på ungdomar finns det andra saker att satsa på. Då tänker jag bland annat på fritidssatsningar för unga. Sen får vi inte heller glömma att kollektivtrafiken har utvecklats oerhört mycket senaste åren och vi har också haft en otrolig reseökning. Nu är det svårt att tolka sista året på grund av pandemin. Jag hade haft mera förståelse om man hade lyft den här motionen, om vi hade haft en dålig resandeutveckling. Sen är ingenting gratis, utan det handlar om att prioritera. Det ska nämnas att motionen fick avslag med stor majoritet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.